Vbw

Backaviks Äldreboende

2139_full.jpg: 800x537, 156k (June 03, 2013, at 08:35 pm)

Det nya äldreboendet Backavik har redan från planeringsstadiet haft fokus på människan där man helt gått ifrån trånga korridorer och låsta avdelningar och istället satsat på att skapa frihetskänsla. Backavik har plats för sammanlagt 40 hyresgäster och genomgående är stora ljusa ytor, närhet till naturen och funktionella lösningar. Det finns två avdelningar med trygghetsboende för personer med somatiska, kroppsliga, sjukdomar och två avdelningar för boende med demenssjukdom.

De boende på Backavik ska få bästa möjliga vård i en miljö där de kan trivas och må bra. För att komma ifrån den traditionella lösningen med korridorer som skapar en institutionell känsla har vi arbetat med att utforma avdelningarna på ett sätt som skapar många olika gemensamma rum i direkt anslutning till de boendes egna rum utan korridorer. Det stora gemensamma rummet är uppdelat i olika sällskapsytor som skapar en variation i den inre miljön med hjälp av centrala funktioner som kök, tvätt och personal placerat mitt i rummet. Detta gör att personalen lätt kan nå alla rum och ha överblick över avdelningen.

Plats: Nödinge

År: 2013

Byggherre: Ale Kommun

Arkitekt/Designer/Konstnär: Liljewall Arkitekter

Lista på uppladdade filer:

Nyckelord: Projekt, Vårdboende, Äldre

Se alla kommentarer

Lämna kommentar:

(:fox cbox put=top target=VbwComments.Fvbw2013-06-03222857-Comments template=Site.FoxCommentTemplate redirect=Vbw.Fvbw2013-06-03222857 :)

Rubrik:
 Ditt meddelande
 
 Enter value Captcha <- Have you entered the code number?
Skribent:

(:foxend cbox:)